השלמת 200 שעות אמנות

אודות הקורס

אודות התוכנית

תכנית הלימודים להשלמת 200 שעות באמנות מציעה מגוון סדנאות אמנות מקצועיות, המועברות על ידי אמנים פעילים ומוערכים ובעלי ניסיון רב, בוגרי המוסדות המוכרים לאמנות.
התכנית מיועדת עבור בוגרי תארים ראשונים, המבקשים להשלים 200שעות אמנות מעשית לקראת תהליך הקבלה לתואר שני בתרפיה באמנות.

רכזת התכנית:

רוני קרני

*כתוב בלשון נקבה, אך מתייחס לשני המינים.

התכנית להשלמת 200 שעות אמנות מורכבת מרצף של סדנאות בשלושה מדיומים עיקריים- רישום, ציור ופיסול. כל סדנה מועברת על ידי אמנית/אמן מרצה מומחה בתחומה/בתחומו. תוכן הסדנאות נבנה במטרה לקרב ולהעמיק את ההיכרות של הסטודנטיות עם שלושת המדיומים הללו, ולהרחיב את אפשרויות ההבעה באמצעותם.

כל מרצה, בדרכה הייחודית, תפגיש את הסטודנטיות עם רעיונות, מהויות ויצירות אמנות הקשורות למדיום הנלמד. לב הסדנאות הם התרגילים המעשיים, דרכם מתקיימת הלמידה המעמיקה וההתפתחות היצירתית. רכיב חיוני נוסף המתקיים בסדנאות הוא התבוננות משותפת ביצירות הנולדות, ניתוחן ושיחה נרחבת ורבת הקשרים אודותיהן. המרצה תציע את נקודת מבטה המושכלת, ותעודד את הסטודנטיות לתמלל את חוויותיהן ויחסן ליצירותיהן של חברותיהן לקבוצה.

במסגרת כל תרגיל, המרצה תלווה את הסטודנטיות בכל שלב, תנחה ותכוון את התהליך היצירתי האישי: הבניית יצירה החל משלביה המוקדמים ביותר, טיפוח איטי של רעיונות תוך כדי עשייה, תנועה בין האינטואיציה לרציונלי ואספקטים נוספים רבים של תהליכי יצירה. המרצה תנגיש כלים ושיטות מגוונות ליישום והגשמת הרעיונות בחומר הנתון.

משך התכנית, כחמישה חודשים (19 מפגשים), מאפשר את הצטברותם של רגעים משמעותיים רבים בתהליך של כל סטודנטית, ושיח משותף עשיר ועצמתי. היא מיועדת למי שמעוניינות לצבור שעות אמנות אקדמיות לקראת לימודי תואר שני בתרפיה באמנות, או מטרות אחרות- במסגרת איכותית, מקצועית ומטפחת.

התכנית תתפרש על פני תשעה-עשר מפגשים רציפים, כאשר כל סדנה תארך למשך ארבעה או חמישה מפגשים (ארבע סדנאות סה"כ).

התכנית מיועדת ל:

  • בוגרי תואר ראשון המעוניינים להתקבל ללימודי תואר שני בתרפיה באמנות במוסדות השונים. מחפשים השלמת שעות אמנות לתרפיה באומנות? התכנית מיועדת לכם.
  • בוגרי תואר ראשון הנדרשים בהשלמת 200 שעות באמנות לקראת התואר השני.
  • סטודנטים לעתיד המעוניינים בתיק עבודות מגוון ומקצועי.
  • אנשי טיפול וחינוך המבקשים להעשיר את כלי העבודה היצירתיים העומדים לרשותם.
  • אמנים בנפשכם המבקשים מסגרת ליצור ולהתפתח בה.
  • בעלי ובעלות ידע בסיסי ברישום ובציור.

שימו לב:

ניתן להירשם לכל תכנית 200השעות בלבד.
סטודנטים.יות המעוניינים.יות  במספר שעות קטן יותר: ניתן  להירשם לאחד מהקורסים הבאים: רישום/ רישום ריאליסטי, כל קורסי הציור, איור/ איור מתקדמים, סטודיו פיסול ומאסטר קלאס ברישום וציור.

(ראו סילבוסים לקורסים תחת הקטגוריה- קורסי אמנות).

התכנית מתקיימת בקמפוס היחידה ללימודי חוץ והמשך בירושלים

בית הנסן, רחוב גדליהו אלון 14, ירושלים, בימי שני בשעות 9:00-17:00

קרדיט צילום ועריכת סרטון: מירב אובנטל בוגרת השלמת 200 מחזור אוגוסט 2024

סילבוס הקורס
תכנית מפגשים
מספר מפגש תאריך נושא
1 2.4.24 רישום מורחב
2 9.4.24 רישום מורחב
3 16.4.24 רישום מורחב
23.4.24 לא יתקיים מפגש- פסח
4 30.4.24 רישום מורחב
5 7.5.24 רישום מורחב
14.5.24 לא יתקיים מפגש- יום העצמאות
6 21.5.24 פיסול
7 28.5.24 פיסול
8 4.6.24 פיסול
11.6.24 לא יתקיים מפגש- שבועות
9 18.6.24 פיסול
10 25.6.24 פיסול
11 2.7.24 ציור
12 9.7.24 ציור
13 16.7.24 ציור
14 23.7.24 ציור
15 30.7.24 ציור
16 6.8.24 סדנת אומן
17 13.8.24 סדנת אומן
18 20.8.24 סדנת אומן
19 27.8.24 סדנת אומן
אודות התוכנית

כל הסדנאות מועברות על ידי אמניות (ואמנים) פעילות ומוערכות, בעלות
ניסיון רב ומוכח, בוגרות מוסדות מוכרים לאמנות. כל סדנה מתחילה
בפרישת האפשרויות הייחודיות לכל חומר או כלי, ולמידת הטכניקות
היסודיות להפעלתו. בהמשך, כל פעולה זוכה לניתוח רב הקשרים; צורני,
אסתטי, פסיכולוגיסטי. ההתבוננות ביצירות וניתוחן נעשה באופן קבוצתי
ובצורת שיחה, כאשר הסטודנטיות מתבקשות לשכלל את יכולת התגובה
שלהן ליצירותיהן של חברותיהן לכיתה, כמו גם להציג את עבודותיהן
שלהן באופן מעמיק ורחב, המציע נקודות התייחסות מגוונות לקריאתן.
התלמידות לומדות להתבונן ביסודיות, ולמפות תהליכים פנימיים, וכן
לדווח עליהם באופן מילולי בעל פה ובכתב. הן מגבשות תיק עבודות,
המאפשר להן לבחון את יצירותיהן כרצף מתמשך ומצטבר, ממנו ניתן לחלץ
מידע ייחודי.

לתוכנית זו דרוש ידע קודם ובסיסי ברישום ובציור

התכנית מתקיימת בקמפוס היחידה ללימודי חוץ והמשך בירושלים
בית הנסן, רחוב גדליהו אלון ,14ירושלים, בימי שלישי בשעות 09:00-17:00 החל מה-02.04.2024 למשך 19מפגשים.

תוכנית לימודים

סדנה #1- רישום מורחב עם טליה קינן:

סדנה בת חמישה מפגשים, בה נתרגל, נתבונן ונדבר על רישום- באופן מורחב ומעמיק. נחשוב רישום כמדיום בפני עצמו וכנקודת פתיחה של כל מחשבה ויצירה. ניגש אל פעולת הרישום כאל מקור אינטואיטיבי וחושי להבנה של תהליכי יצירה ותפישת חלל.  נסתכל על תחום הרישום הרישום כמיקרוקוסמוס לתהליך היצירתי דרכו ניתן לבחון שאלות של דימוי, תנועה, חלל וזמן. דרך הרישום נתרגל התבוננות ישירה, קשר עין מוח לב, תחושת חומר וחלל,  אינטואיציה, התבוננות ישירה בחיי היומיום, בצורות ובנושאים המקיפים אותנו. נמקד את מבטנו בעולמנו הפנימי, דמיון וזיכרון, ונבחן אפשרויות של אלתור.

סדנה #2- מעברים מ- דו לתלת מימד עם רותי דה- פריס:

סדנה בת חמישה מפגשים בה ייחקרו קשרים ומתיחויות בין דו מימד לתלת מימד- בין מה ששטוח למה שנפחי, דרך תרגילים מגוונים המדגימים ומדגישים אפשרויות והזדמנויות בפיסול.  נעבוד עם מגוון רחב של חומרים וטכניקות להרחבת יכולת ההבעה והביטוי שלנו על הספקטרום המיוחד בין רישום וציור לפיסול. נשים לב, נטפח ונשכלל את היכולת שלנו להגשים את רעיונותינו דרך חומר וצורה באופן שיטתי, הדרגתי ומלא השראה וחדוות יצירה.

סדנה #3- ציור עם שגיא אזולאי:

סדנת ציור בת חמישה מפגשים שתתחיל בעבודה המחזקת ומשכללת את הכלים הטכניים והאופן שבו אנו מתבוננים/ות על מושאי הציור שלנו בסטודיו. נמשיך ונלמד לצייר דרך הגבלות והפשטות ציוריו,  נעבוד אל מול מודלים שונים ונבחין במהויות השונות של כל מודל. נתנסה בחיבור תכנים ורעיונות ממקורות מגוונים ואסתטיקות שונות לכדי תמונה אחת, וכך נבחן את האפשרות לפתח את הדמיון והקול האישי של כל אחד ואחת. נאסוף חומרים ונתרגל שיטות עבודה, נלמד על מקורות השראה, שפת ציור מורכבת וסגנון אישי.מעבר לעבודה מעשית בכיתה, נצפה יחד באמנות מודרנית ועכשווית מרחבי העולם ומשדה האמנות המקומי.

סדנה #4- פסל, מקום, ומה שביניהם- עם אסף אלקלעי-

סדנה בת ארבעה מפגשים בה נעסוק באובייקט/פסל, חלל/מקום והיחסים ביניהם בממד הזמן.

קורס מאתגר באמנות פלסטית בו נעמיק את ההבנה שלנו על האובייקט הפיסולי, הצבתו במרחב כיחיד, או חלק ממערכת (מיצב). במהלך הקורס נכיר סוגיות וגישות של הצבה, נלמד על אמנים/יות, יצירותיהם/ן ומערכות היחסים שהן מייצרות עם הצופה, שהופך כמעט שותף או עד לארוע, ולא רק צופה פסיבי חיצוני ומרוחק. נבחן סוגים של סביבות מחוץ לחלל האמנותי הקונבנציונאלי, וננתח את האופן בו הן מעוצבות, מוגדרות ונחוות. נחדד את מבטנו על אספקטים בחיי היום יום והעולם סביבנו, ונלמד להשתמש במה שמקיף אותנו כמקור/מאגר לרעיונות, מחשבות, ורתימתם ליצירה- להבעה ולביטוי באמצעות צורה וחומר.

הסדנה תכלול תרגילים אישיים וקבוצתיים דרכם נתנסה בעבודה עם חומרים שונים, חיבורים מגוונים, הצבה ומיצב. נבין את תכונותיו של האובייקט האמנותי היחידאי (פסל, ציור, פעולה) – את יחסנו אליו ואת יחסו בחלל – לעומת מקום, אתר, סביבה, משכן, אזור, עולם.

סגל אקדמי

רכזת התוכנית: רוני קרני

רוני קרני היא אמנית בוגרת התואר הראשון והשני (בהצטיינות) של בצלאל.

קרני מציגה עבודות תלויות מקום, בחללי אמנות רבים ושונים ברחבי הארץ והעולם. ציורי קיר קבועים שיצרה נמצאים בניו יורק, ארה"ב, ובדיסלדורף, גרמניה. בשנים האחרונות הציגה יצירות בקנה מידה גדול בגלריה האוניברסיטאית בתל אביב, בגלריה ברוורמן בתל אביב, במכון הצרפתי בתל אביב, בגלריה של אוניברסיטת פרובידנס בפרובידנס, ארה"ב, ובמקומות נוספים.

קרני זכתה במלגות שהות אמן בדיסלדורף, גרמניה, ובפריז, צרפת.

קרני לימדה במחלקה לאמנות בבצלאל, מלמדת בשלוחה החרדית של בצלאל ומשמשת רכזת ומרצה של היחידה להשלמת 300 שעות במסגרת היחידה ללימודי לימודי חוץ והמשך של בצלאל מאז שנת 2014.

טליה קינן:

טליה קינן היא אמנית רב תחומית. היא יוצרת מיצבים המשלבים רישום, פיסול, וידאו וסאונד.

בעבודותיה היא שואפת ליצור חללים אוטונומיים, גנים בעלי מקצב ותחושת זמן ואור ייחודיים, שהצופה מוזמן/ת לשוטט בהם. מדיום הרישום נמצא בבסיס עבודתה כתרגול יומיומי והוא מהווה בסיס למחקרה על דימוי והתבוננות. בתערוכותיה גבולות המדיומים מטושטשים ומתערבלים.

טליה קינן היא בוגרת בצלאל (1999 – 2003), מרצה במחלקה לאמנות בבצלאל משנת 2006, ועבודותיה מוצגות בארץ ובעולם. קינן זכתה בפרסים רבים ומשמעותיים על יצירתה, ביניהם- פרס אלחנני, פרס גבעון, פרס גוטסדינר ופרס עידוד היצירה.

רותי דה פריס:

רותי דה פריס היא אמנית רב תחומית. הפרקטיקה שלה כוללת מיצב, פיסול ואנימציה- דרכם היא יוצרת סביבות פרוביזוריות המזמנות מצבים טקסיים. דרך הצבה פרטנית של אובייקטים וחומרים בחלל, היא מבנה רגעים של הנצחה זמנית או קידוש בר חלוף.

במיצביה משתמשת דה פריס בחומרים וחפצים זמינים, המאפשרים לה להבנות סביבות ארעיות, סט, תפאורה שטוחה. העבודות מתקיימות בפער שבין דו מימד לתלת מימד, בין האובייקט לחומר ממנו הוא עשוי, ובין הדימוי הנחשק לייצוגו המלאכותי.

רותי דה פריס (נ. 1989, תל אביב) חיה ועובדת בתל אביב, ישראל. בעלת תואר MFA מהאקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, 2015, ובעלת תואר B.ED באמנות וחינוך מהמדרשה לאמנות בית ברל, 2012, בימים אלו לומדת בתכנית העמיתים של עלמא.

דה פריס מציגה בתערוכות רבות בארץ ובעולם, וזכתה בפרסים ומענקים רבים, ביניהם- פרס אמן צעיר לשנת 2016.

שגיא אזולאי:

שגיא אזולאי הוא צייר ומרצה לאמנות, בוגר תכנית התואר הראשון והשני באמנות של בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב. אזולאי מציג בתערוכות רבות בארץ ובחו"ל. הוא זוכה פרס שר התרבות (2022), פרס משרד התרבות לעידוד היצירה (2019), פרס אסנת מוזס לאמנים צעירים (2014) ופרס לורן ומיטשל פרסר למצוינות בציור (2012).

אסף אלקלעי:

אסף אלקלעי הוא מורה ואמן היוצר בתחומי המיצב, פיסול, צילום ווידיאו. בוגר בהצטיינות של  התואר הראשון בצילום והתואר השני באמנות מבצלאל האקדמיה לאמנות ועיצוב, ולימודי חינוך לאמנות מהאונ׳ העברית. אלקלעי הוא מרצה בבית הספר לתיאטרון חזותי ורכז הפרוייקטים החברתיים והתוכנית ללימודי הוראה בבצלאל בשיתוף האוניברסיטה העברית.

אלקלעי מציג תערוכות רבות בארץ ובעולם, הוא זוכה פרס "מירון סימה" היוקרתי לאמנות חזותית, פרס ״אלוביק״, ופרס ״בשביל האמנות״.

 

מסירת פרטי הקשר מהווה אישור לקבלת תוכן מערכתי ושיווקי

מועדים קרובים

ירושלים
השלמת 200 שעות אמנות בירושלים פרטים נוספים
השלמת 200 שעות אמנות בירושלים תאריך
21.04.2025
השלמת 200 שעות אמנות בירושלים שם המנחה
רוני קרני
השלמת 200 שעות אמנות בירושלים מיקום
בית הנסן גדליהו אלון 14 ירושלים
השלמת 200 שעות אמנות בירושלים שעות פעילות
09:00-17:00
ב'
מסירת פרטי הקשר מהווה אישור לקבלת תוכן מערכתי ושיווקי

הירשמו לעדכונים

הירשמו לרשימת התפוצה של בצלאל לימודי חוץ והמשך, לקבלת חדשות, עדכונים והצעות ייחודיות למנויי הניוזלטר שלנו