ציור נוף בצבעי מים ושמן

אודות הקורס

קורס ציור נוף בצבעי מים ושמן שואב השראה מגינת בית הנסן ומגינות נוספות בירושלים וממסורת ציור הצמחייה והנוף בצבעי מים. הקורס ישלב עבודת חוץ ועבודת כיתה.

ציור צמחייה ונוף נקשר ריתק אמנים ואמניות רבים ממזרח וממערב ונקשר מסורתית לציור בצבעי מים בזכות האיכות המיידית והפואטית של צבעים אלו.

לאורך המפגשים נכיר את צבעי המים וצבעי הצבעי הטמפרה האטומים יותר, אותם נכין לבד מפיגמנטים וביצה. נתחיל בפלטה מצומצמת של צבעים ובמושגי יסוד תוך התנסויות מגוונת עם כלים מקצועיים והבנת האיכויות השונות של הנייר, הצבע והמכחול הייעודיים.

לאחר היכרות עם ציור הנוף המהיר והספונטני, ציור הצמחייה המדויק והמפורט נעבור להתנסות נסיונית ואישית יותר בתחילה בעבודה ממושכת ולאחר מכן בפרויקט אישי בהנחייה אישית.

הפרויקט האישי בא לבסס את העקרונות והכלים שנלמדו בקורס ולאפשר לכל אחד מהמשתתפים להעמיק בנושא וחומר על פי בחירתו.

במהלך הלימוד יוצגו דוגמאות מתולדות האומנות ויתקיימו הדגמות ציור מאת המנחה מידד אליהו.

מטרת הקורס:

הקורס מתמקד בגישות מגוונות להתבוננות וציור נוף וצמחייה תוך שימוש במדיומים של צבעי מים וטמפרה. במהלך הקורס נעבוד מתוך התבוננות ישירה אבל גם מהזכרון והדימיון. נתנסה ונכיר לעומק את הכלים והחומרים תוך דגש על עבודה דלילה וספונטנית לצד מדויקת וקפדנית, עבודה ישירה וקליגרפית כמו גם עבודה שכבתית ומעובדת. מטרת הקורס היא להקנות מגוון של כלים ואופני עבודה לתלמידים תוך אפשרות גם לפתח שפה אישית ולהתנסות בצורה אישית וחופשית.

נושאים הנלמדים בקורס:

• הבנת תיאורית צבע
  • ערבובי צבעים ויצירת הרמוניות צבעוניות
  • עקרונות בסייסים בציור נוף- יצירת תחושות מרחק ועומק
  • הכנת צבעי טמפרה
  • Wet on wet – עבודה רוויה בצבעי מים
  • ציור בטכניקה יבשה בצבעי מים
  • יצירת סקיצות מהירות וגיבוש רעיונות ציורים
  • בניית לוח השראות אישי ועבודה בעקבותיו

תנאי קבלה וידע קודם נדרש:

הקורס מיועד למתחילים ולמנוסים גם יחד. מומלץ ניסיון בסיסי ברישום.

הקורס כולל ציוד אישי וחומרים.

הקורס יתקיים בירושלים:

• ירושלים- ימי ראשון בשעות 10:30-13:30 בית הנסן, גדליהו אלון 14, ירושלים.

הקורס יתקיים בחלקו בחוץ ובחלקו בכיתה בתוך בית הנסן.

*** הקורס מוכר כ-50 שעות אמנות למבקשים להתקבל לתואר שני בתרפיה באמנות.

דימוי: מידד אליהו

סילבוס הקורס
מטרת הקורס

מטרת הקורס:

על המרצה

מידד אליהו -אמן, חוקר ואוצר. בוגר ה- Jerusalem Studio School, לימודי הדפס בסדנת ההדפס,ירושלים ולימודי קליגרפיה וציור יפני וסיני קלאסי אצל מאסטר קזואו אישיאי.

מתמחה בהוראת רישום וציור בטכניקות, חומרים וגישות מסורתיות ועכשוויות מערביות ומזרחיות. במזרח.

מציג מעבודותיו בארץ ובחו"ל.

www.meydadeliyahu.com

נושאי הקורס

נושאים הנלמדים בקורס:

• הבנת תיאורית צבע
  • ערבובי צבעים ויצירת הרמוניות צבעוניות
  • עקרונות בסייסים בציור נוף- יצירת תחושות מרחק ועומק
  • הכנת צבעי טמפרה
  • Wet on wet – עבודה רוויה בצבעי מים
  • ציור בטכניקה יבשה בצבעי מים
  • יצירת סקיצות מהירות וגיבוש רעיונות ציורים
  • בניית לוח השראות אישי ועבודה בעקבותיו
קהל יעד, דרישות ותנאי קבלה

קהל יעד

מועמדים ומועמדות עם עניין ומשיכה לציור בצבעי מים ובטמפרה הרואים בטבע מקור השראה

תנאי קבלה וידע קודם נדרש:

הקורס מיועד למתחילים ולמנוסים גם יחד. מומלץ ניסיון בסיסי ברישום.

דרישות במהלך הקורס:

ינתנו תרגילי בית, מומלץ לעשות אותם ולשמור על רצף עשייה בין שיעור לשיעור.

תכנית מפגשים
שיעור תאריך נושא