עיצוב בעזרת AI – לאדריכליות ומעצבי פנים

אודות הקורס

עיצוב בעזרת בינה מלאכותית – לאדריכלים ומעצבי פנים

בקורס זה יחשפו הסטודנטים.יות לחזית החדשנות שבה הבינה המלאכותית- AI- הופכת לחלק בלתי נפרד מתהליך עבודתם של מעצבים בכלל, ואדריכלים ומעצבי פנים בפרט. ככל שהטכנולוגיה ממשיכה להתקדם, כך גדלה השפעתה על
שיטות העבודה בתחום ומעמיקה הדרישה לשילוב יצירתיות אנושית עם יכולות הבינה המלאכותית.
עם הנגשת כלים כמו ,Midjourney- ו ChatGPT, DALL-E 3 התבררה עוצמת הבינה המלאכותית במתן מענה יצירתי וחזותי למגוון רחב של תחומים וביניהם אדריכלות.

מטרת תוכנית הלימודים היא לחשוף את הסטודנטים לסביבות עבודה המבוססות על בינה מלאכותית גנרטיבית, וללמד ,Midjourney, ChatGPT, ComfyUI, Prompt.ai כגון אותם כיצד לשלב כלים אלו באופן יעיל בעבודתם היומיומית.

אם בעבר עיצוב אדריכלי התבסס בעיקר על יצירתיות ומיומנות טכנית, כיום ניתן להיעזר בכלים מתקדמים של בינה מלאכותית כדי לשפר ו להאיץ תהליכי חיפוש ו עיצוב. כלים אלו מאפשרים יצירה של עיצובים אדריכליים ועיצובי פנים מגוונים על בסיס קלט ויזואלי או טקסטואלי נתון.
בקורס זה נלמד כיצד ליישם כלי בינה מלאכותית מובילים בתחום האדריכלות ועיצוב הפנים ליצירת עיצוב חללים,חללי פנים, מבנים גדולים, בתים פרטיים, מבני ,facadesציבור, סביבות אורבניות ועוד. נתמקד ב שימושים מעשיים
שיאפשרו יצירה של עיצובים בצורה מהירה ויעילה.
מטרת הקורס היא לחשוף את המשתתפים לפוטנציאל הגלום בשילוב כלים אלו בעבודתם, ולאפשר שיפור וייעול משמעותיים של תהליכי העיצוב.

נושאי הקורס:

הכרת הפוטנציאל והמגבלות של כלים מבוססי AI – נלמד להעריך באופן ביקורתי את יכולות הכלים השונים, יתרונותיהם וחסרונותיהם בהשוואה לעבודה ידנית.

הקורס יתקיים בזום ימי חמישי בין השעות 17:30-20:30.

דימוי: אדוארדו מיטלמן

סילבוס הקורס

עיצוב בעזרת בינה מלאכותית -לאדריכליות ומעצבי פנים- Popup Ai

בקורס זה יחשפו הסטודנטים.יות לחזית החדשנות שבה הבינה המלאכותית הופכת לחלק בלתי נפרד מתהליך עבודתם של מעצבים בכלל, ואדריכלים ומעצבי פנים בפרט. ככל שהטכנולוגיה ממשיכה להתקדם, כך גדלה השפעתה על

AI היומיומית. בסדרת מפגשים אלו זה ילמדו הסטודנטים.יות אלו כלי קיימים בשוק וכיצד להשתמש בהם כדי לשדרג את העבודה של אדריכליות ומעצבי פנים. כלים אלו באים לשדרג את עבודת המעצבים והמעצבות  ומעניקים אפשרויות והזדמנויות חדשות.

אדוארדו מיטלמן.

מעצב עם התמחות במיתוג, עיצוב למדיה דיגיטלית ועיצוב בעזרת סביבות של בינה מלאכותית.

בוגר‭ ‬האקדמיה‭ ‬לחינוך‭ ‬ועיצוב‭ ‬ויצו‭ ‬חיפה‭ ‬ומעצב‭ ‬פעיל‭ ‬מאז‭ ‬.1997‭ ‬בעלים של חברת מיתוג ועיצוב Stratigo.
ב 24 ‬השנים‭ ‬האחרונות‭ ‬מרצה‭ ‬לעיצוב‭ ‬מולטי‭-‬דיסיפלינרי‭ ,‬מדיה‭ ‬אינטראקטיבית‭,‬ עיצוב‭ ‬תקשורת‭ ‬חזותית‭ ‬מתקדמת‭ ,‬ו‭- ‬עולמות‭ ‬ה‭ ‬UX, UI , AI‭ ‬בביתה״ס לעיצוב של אוניברסיטת‭ ‬חיפה‭ ‬ובעבר‭ ‬בשנקר‭.‬

זוכה‭ ‬3‭ ‬פעמים‭ ‬ברציפות‭ ‬בפרס‭ ‬היוקרתי‭ ‬לעיצוב‭ ‬מטעם‭ ‬‮"‬קרן‭ ‬שרת‮"‬‭.‬ זוכה‭ ‬ב‭ ‬14‭ ‬פרסי‭ ‬עיצוב‭ ‬יוקרתיים‭ ‬בארץ‭ ‬ובעולם.

נושאי הקורס

הכרת הפוטנציאל והמגבלות של כלים מבוססי בינה מלאכותית – נלמד להעריך באופן ביקורתי את יכולות הכלים השונים, יתרונותיהם וחסרונותיהם בהשוואה לעבודה ידנית.

קהל יעד, דרישות ותנאי קבלה

הקורס מיועד לאדריכליות ומעצבי פנים וצלמים ולכל מי שעולם זה  ובינה מלאכותית מסקרן.נת אותו.ה

1 18.07.24    מבוא לעולם ה GAI – Generative Artificial Intelligence
2 25.07.24  Perplexity ,ChatGPT, Google Bard, Bing – סביבות טקסט < מבוא לעולם הויזו'אל טקסט
4 08.08.24 עבודה עם מידג׳רני – חלק 2
5 15.08.24 הרצאת אורח – אור מוסקוביץ׳. אדריכל ומרצה בתחומי האדריכלות ועיצוב אדריכלי בעזרת בינה מלאכותית.

מסירת פרטי הקשר מהווה אישור לקבלת תוכן מערכתי ושיווקי

מועדים קרובים